2 augustus 2021

Dentician Gert in de kijker: “Plots wilde ik àlles te weten komen over implantaten”

Wij stellen CAD/CAM-medewerker Gert aan je voor. Al 12 jaar een vaste kracht binnen ons team én met een speciale neus voor volanatomische modellen.

Wij beloven je dat elk van jouw cases in de beste handen terechtkomt. Meer nog: we willen je zelfs laten zien in wélke handen. In deze blog stellen we CAD/CAM-medewerker Gert aan je voor. Al 12 jaar een vaste kracht binnen ons team én met een speciale neus voor volanatomische modellen.

In 2006 zit Intellident volop in de verbouwingen. Op een dag krijgt toenmalig medezaakvoerder Guy Mullens een telefoontje binnen. Gert vertelt: “Ik zat middenin een stageperiode als labomedewerker toen ik te horen kreeg dat er op vijf minuutjes van mijn thuis zich een nieuw tandtechnisch bedrijf kwam vestigen. En ze zochten nieuwe mensen.”

“Tot op dat moment was ik alleen nog maar in contact gekomen met klassieke protheses en beetplaatjes. Maar bij Intellident waren ze toen al volop bezig met implantaatsystemen. Ik besloot om mijn kans te wagen. Ik belde hen op met de vraag of ik mocht komen solliciteren. Niet veel later mocht ik langsgaan. Ik vertelde rechuit dat ik helemaal niets af wist van implantaten, maar dat ik er echt alles over te weten wilde komen. Met succes, want ik mocht meteen beginnen (lacht).”

Voorliefde voor volanatomisch

Een typische werkdag voor Gert kan je perfect in twee delen opsplitsen. “Voormiddag voer ik de eindcontrole uit op alle metalen en zirkonium producten die naar de klant moeten vertrekken. Printmodellen, splints, frames… noem maar op. Passen de constructies 100% op het model, klopt de beetpositie, is er iets beschadigd geraakt onderweg…? Daarna check ik nog even of alle serienummers kloppen en of de bestellingen compleet zijn.”

“Na de middagpauze sla ik aan het tekenen. Het liefst ga ik aan de slag met volanatomisch werk. Vroeger werkten we bijvoorbeeld nog met voor 95% gereduceerde zirkonium. Daarna moest er nog een laagje porselein over. Het resultaat was dus een halffabrikaat. Vandaag komt een volanatomisch design al voor bijna 100% overeen met het eindresultaat. De beet klopt, er moet geen verdere massa meer toegevoegd worden, enkel de kleur moet nog geoptimaliseerd worden.”

“Wie weet wat de komende jaren ons brengen? Misschien gaan we zelfs ooit nog een stapje verder dan het pure teken- en productiewerk?"

“Iedereen blinkt wel in iets uit bij ons”

Om elke case volgens de wensen van de klant af te ronden, rekent Gert vandaag op een team dat helemaal op elkaar is ingespeeld. “Het verschil met de beginjaren is immens. Vroeger zorgde ik voor de registratie van de opdrachten, de scanwerken, het uittekenen, tot zelfs het inpakken van de bestelling en de communicatie met de klant. Vandaag heeft iedereen zijn eigen specifieke taken. Zo verzorgt Katrien de communicatie met de klant en de opvolging van de cases, een Gunther houdt zich specifiek bezig met de databases… Zowel voor ons als voor de klant een extra garantie op kwaliteit.”

“De dentale markt is ook zo snel geëvolueerd. Nieuwe merken en materialen, meer en diversere producten, slimmere hard- en software… De projecten zijn boeiender dan ooit geworden. Het digitale aspect heeft daar voor mij persoonlijk heel veel mee te maken.”

Altijd op zoek naar glans

Na bijna 13 jaar bij Intellident is er voor Gert nog zo veel te ontdekken. “Wie weet wat de komende jaren ons brengen? Misschien gaan we zelfs ooit nog een stapje verder dan het pure teken- en productiewerk? Zoals het inkleuren van het afgewerkte gebit met bijvoorbeeld een mooi translucent lijntje of kalkvlekje. Dat zou ik mezelf ooit nog wel eigen willen maken.”

Ook naast de werkuren houdt Gert zich graag bezig met de details. “Onlangs heb ik een wagen overgekocht met hier en daar wat krassen op. Dus heb ik me toegelegd op het polieren. De wagen blinkt vandaag weer als vanouds. Daar heb ik oprecht plezier in gevonden.”

En wanneer Gert op zoek is naar extra actie, dan belt hij gewoon zijn vrienden op. “We trekken er dan met onze motorfietsen op uit, vaak naar de Ardennen. Zelf heb ik een Honda CB waar ik heel trots op ben.”

Is jouw volgende case echt iets voor dentician Gert?

Het is wel duidelijk dat Gert voor niets minder gaat dan 100% tevredenheid, zowel bij zichzelf als bij onze klanten. Heb jij een case die op het lijf is geschreven van Gert en zijn collega-denticians bij Intellident? We horen het graag! Neem contact met ons op voor een afspraak en we gaan meteen voor je aan de slag.