21 september 2020

Dentician in de kijker: datamanager Gunther

Al 11 jaar lang vormt Gunther de menselijke én digitale link tussen het probleem waar onze klanten mee aanbellen en de specifieke dentale oplossing waarnaar ze op zoek zijn.

dentale software

De enige datamanager onder onze denticians is gekend onder de naam Gunther. Al 11 jaar lang vormt hij de menselijke én digitale link tussen het probleem waar onze klanten mee aanbellen en de specifieke dentale oplossing waarnaar ze op zoek zijn.   

“Database is onze motor”

Een voorbeeldscenario. Een tandtechnieker voert een intra-orale scan uit met de originele scan body van de fabrikant. Daaronder wenst hij graag één van onze dentale componenten te plaatsen. Alleen beschikt hij niet over de juiste databaselink om zijn werk verder te zetten.

“Op dat moment is de datamanager aan zet. Ik bel rechtstreeks met de tandtechnieker, die mij zijn case uitlegt. Ik probeer op mijn beurt zijn flow te vervolledigen. In dit geval implementeer ik de missende link vanuit onze database in zijn software zodat hij digitaal kan verder werken en uiteindelijk het model én de prothetische oplossing kan vervaardigen.”

“Net omdat we al sinds dag één volop inzetten op de uitbreiding van onze database, vormt deze de motor die iedere dentale flow kan voortzetten. Voor onze klanten is dat een hele geruststelling.”

“Elk digitaal resultaat nog beter maken”

Samengevat: Gunther verwerkt zowel digitale als analoge afdrukken en koppelt ze aan de juiste database, software en uiteindelijk ook producten.

“De laatste jaren zijn er zoveel nieuwe dentale spelers bijgekomen. Elk met hun eigen systemen en databases. Net doordat we zo sterk zijn in het linken van deze verschillende systemen, kunnen we iets aanbieden wat maar zeer weinigen in de dentale markt kunnen.”

“Elke link die we voor het eerst maken, giet ik een nieuwe workflow. Op deze manier kunnen de collega-denticians op de CADCAM-afdeling de volgende keer een gelijkaardige case zonder mijn tussenkomst oppikken.”

“Nieuwe kennis opslaan en doorgeven”

Intussen ziet Gunther onze database elke dag groter worden. “Elke link die we voor het eerst maken, giet ik een nieuwe workflow. Op deze manier kunnen de collega-denticians op de CADCAM-afdeling de volgende keer een gelijkaardige case zonder mijn tussenkomst oppikken.”

Dat betekent niet dat de rol van Gunther snel raakt uitgespeeld. “Elk jaar komen er nieuwe ontwikkelingen en producten in de markt. Kleine componenten die opnieuw voor vraagstukken zorgen binnen de dentale keten. Waar wij, dankzij onze ervaring en expertise, de juiste oplossingen kunnen blijven bieden aan onze klanten. Ongeacht het merk.”

Hoe kunnen we jouw digitale flow versterken?

Vind je de gewenste oplossing niet voor jouw specifieke case? Bij Intellident zijn we niet gebonden aan één merk van dentale producten of software, waardoor we je te allen tijde een oplossing kunnen bieden. Los van de standaard, altijd op maat, precies passend binnen jouw flow.

Waar kunnen we jou mee helpen? Neem contact met ons op en we bespreken samen de verschillende opties.