8 november 2021

Dentician Bernard: “We willen almaar meer klanten bij ons in huis verwelkomen”

Als technisch verlengstuk van onze salesafdeling helpt dentician Bernard onze klanten persoonlijk op weg om onze aangeboden producten zo vlekkeloos mogelijk te integreren in hun workflow.

Als technisch verlengstuk van onze salesafdeling helpt dentician Bernard onze klanten persoonlijk op weg om onze aangeboden producten zo vlekkeloos mogelijk te integreren in hun workflow. Op de baan is waar hij zich het best voelt en dat geldt ook voor een stuk van zijn vrije tijd. 

“De pure techniek, da’s mijn ding”

Op iets meer dan tien jaar tijd heeft Bernard al vele watertjes doorzwommen binnen de dentale sector. “Na mijn opleiding tot tandtechnicus ben ik meteen aan de slag gegaan als technicus in kroon- en brugwerk. Een paar jaar later mocht ik proeven van de saleskant bij een dentaal depot. Daar leerde ik plots veel producten op technisch vlak kennen.”

“Mijn avontuur bij Intellident zelf begon als designer in de CADCAM-afdeling. Dat vond ik altijd enorm interessant, maar al snel voelde ik dat ik veel liever buiten zat. Uitleggen hoe alles werkt. Die pure techniek, da’s mijn ding.”

“Binnen mijn functie zwerf ik eigenlijk letterlijk overal een beetje tussendoor. Ik trek voornamelijk naar klanten toe in België en Nederland. Dat zijn klanten die een dentale productie of hard- of software van ons hebben afgenomen, maar die nood hebben aan extra technische bijstand en advies om hun workflow te optimaliseren. Denk aan de implementatie van nieuwe designsoftware, intra-orale scanners of zelfs materialen zoals zirkonium. Of die meer willen weten over hoe we het uitwisselen van data of het gebruik van bibliotheken kunnen optimaliseren met het oog op toekomstige samenwerkingen.”

“Het analoge verhaal nog meegemaakt”

Wat vindt Bernard zelf het meest uitdagende aspect aan zijn job? “Dat we telkens opnieuw een heel specifieke klantenvraag dienen te vertalen naar een sterke oplossing. En dat ik de nieuwste dentale materialen, technieken en constructies mag leren kennen en zo de nodige ondersteuning kan bieden aan onze klanten. Maar ook van iets heel concreet zoals exocad kan ik genieten. In mijn professionele beginjaren verliep dit nog allemaal via analoge processen, vandaag gebeurt alles volledig digitaal.”

“Sterker inzetten op eigen concepten”

Wie mee wil zijn met de laatste nieuwe producten en technieken in de dentale markt, moet natuurlijk dicht bij de kennisbron blijven. “We volgen zoveel mogelijk basisopleidingen via de fabrikanten van hard- of software. Maar van daaruit gaan we er helemaal zelf mee aan de slag. We testen en proberen zoveel mogelijk zaken uit, zodat we alle features vlot kunnen tonen aan geïnteresseerde klanten. Met andere woorden: we gaan op zoek naar de best practices en brengen die over in duidelijke taal.”

“Die persoonlijke aanpak maakt volgens mij het verschil. Onze focus ligt niet op de verkoopcijfers en op de eventuele marges, maar op de relatie met de klant op lange termijn. Zo gebruiken we onze kennis en ervaring ook om nieuwe innovatieve concepten te ontwikkelen waar een grote vraag naar is, zoals de conische implantaatstructuur in titanium die we onlangs ontwierpen en lieten produceren. We bekijken nu hoe we dergelijke concepten kunnen vermarkten. Ons doel is om zoveel mogelijk behandelaars in hun workflow te versterken en patiënten comfortabelere en duurzamere oplossingen aan te reiken.”

“Ook willen we almaar meer klanten laten kennismaken met onze werking. Door interne demonstraties en presentaties te geven, en door rondleidingen in onze CADCAM- en productieafdelingen te organiseren. Met de grote verbouwingswerken die bijna achter de rug zijn, zullen we onze klanten met nog wijdere open armen kunnen ontvangen.”

Van mountainbikes tot vliegtuigen (spotten)

Zijn interesse in techniek neemt Bernard ook graag mee in zijn vrije tijd. “Al ben ik wel geïnteresseerd in de grotere gevaartes, militaire vliegtuigen om precies te zijn. Als er nieuwe vliegtuigmodellen gepresenteerd worden, dan hou ik het nieuws errond wel graag in de gaten. En wanneer er een militaire vlieghappening in de buurt is, dan ga ik ook zeker een kijkje nemen.”

“En daarnaast blijf ik zelf graag actief. We gaan regelmatig met een vaste bende mountainbiken. Meestal in de streek, zoals op de mijnterril van Beringen. Dat mag zeker een wat technischer parcours zijn, maar we doen geen zotte dingen (lacht). En tot slot volg ik ook graag mijn sportende kinderen overal waar ze gaan. Mijn zoon voetbalt en mijn dochter volleybalt, dus mijn weken en weekends zijn goed gevuld.”