27 september 2021

Conische implantaatstructuur in titanium met PEEK-sleeves

Steeds vaker krijgen onze denticians de vraag om conische implantaatstructuren met PEEK-sleeves te ontwerpen op basis van aangeleverde scans.

Steeds vaker krijgen onze denticians de vraag om conische implantaatstructuren met PEEK-sleeves te ontwerpen op basis van aangeleverde scans. Onze nieuwste case in de kijker toont aan dat we telkens een geschikte oplossing voor patiënt én behandelaar vinden, ongeacht het type implantaatsysteem en de positie van de implantaten in de kaak van de patiënt.

Case in't kort

Design door Intellident

 • Berekening positie implantaten: Exocad
 • Bepaling invoerrichting en ontwerp van de conische abutments: Powershape
 • Ontwerp intraframe prothese: Geomagic Freeform

Productie en afwerking

 • Printen titanium frame, frezen titanium abutments en afwerken PEEK-sleeves: Vamac
 • Witte pasbalk implementeren op model: Intellident

Overzicht van de case

Om de divergentie van de vier implantaten te corrigeren, plaatsen we de conische, custom made abutments perfect parallel. Hierdoor kan de patiënt het uitneembaar brugwerk probleemloos inbrengen of uitnemen.

Elk abutment wordt beschermd door een PEEK-sleeve, die we in een hoek van 2 tot 5 graden kunnen aanbrengen, naargelang de mondgrootte van de patiënt. Binnen deze specifieke case hielden we een hoek van 4 graden aan.

Tot slot leverden we een geperforeerd titanium intraframe aan voor in de prothese. Deze vrijwaart grotendeels het gehemelte van de patiënt en dus ook het smaak- en temperatuurgevoel in de mond.

De dentale workflow

 1. Na het ontvangen van de dentale scan berekenden we de positie van de implantaten in exocad.
 2. Deze data exporteerden we naar Powershape. Daar tekenden we het gehele werkstuk uit en bepaalden we de hoeken en richtingen van de verschillende implantaten.
 3. Het intraframe gaven we op zijn beurt vorm in Geomagic Freeform.
 4. In de productiefase werd het intraframe geprint in titanium. De abutments werden gefreesd in titanium. Tot slot kregen de PEEK-sleeves op de draaibank hun definitieve vorm.
 5. Eens terug binnen bij onze denticians voorzagen we het model van een witte pasbalk in try in-materiaal.
 6. Tot slot plaatsten we de PEEK-sleeves op het model, vervolledigd met de aangeleverde prothese en abutments.

De meerwaarde voor jou als tandprofessional?

Deze conische abutments zijn binnen deze case het gepaste antwoord op de variabele posities – zowel in de diepte als vanuit de as – van de verschillende implantaten. Bovendien is deze oplossing toepasbaar op elk implantaatsysteem in de markt en zorgen de verschillende hoekingen voor compatibiliteit binnen zowel nauwere als ruimere mondomgevingen. Met andere woorden: je beschikt als tandprofessional over een oplossing op maat van iedere individuele patiënt.

PEEK absorbeert bovendien uitstekend schokken. Tot slot garanderen de gebruikte materialen en hun ontwerp een natuurlijk gevoel in de mond bij het consumeren van voedsel en drank.

100% garantie, vanwege onze denticians

Bij Intellident staan we klaar om jouw workflow op elk moment én op maat te vervolledigen. Bovendien staan we volledig garant voor het afgeleverde eindresultaat. Zowel voor het werkstuk als voor het bijhorende implantaat.

Wat kunnen we voor jou en je patiënt betekenen? Chat rechtstreeks met een van onze medewerkers op www.intellident.be of vertel ons alles over jouw case via onze contactpagina of op het nummer 011/151.150.