3 mei 2022

Dentician Adelco: “De cirkel is pas rond wanneer er voor iemand een nieuwe wereld opengaat”

Als (potentiële) klant van Intellident is de kans groot dat je ooit zal kennismaken met Adelco. In deze blog stellen we onze gepassioneerde Digitale Business Manager uitgebreid aan je voor.

“Elke markt heeft zijn eigenheden en prioriteiten”

Intra-orale 3D-scanners installeren bij tandartspraktijken, planningsoftware implementeren bij implantologen, workshops organiseren bij tandtechnische laboratoria rond nieuwe designsoftware of print- en freesprocessen… De werkdag van Adelco laat zich moeilijk in één zin samenvatten.

“Alles wat op de snijlijn ligt tussen digitale oplossingen en tandtechniek en waar tandprofessionals onze hulp voor nodig hebben, daar ben ik meestal aan zet. Samen met mijn collega Bernard probeer ik een zo compleet mogelijk verlengstuk te zijn van onze salesafdeling.”

“Wat de klant ook nodig heeft om zijn digitale workflow te versterken, daar gaan wij op af. De ene praktijk begeleiden we bijvoorbeeld in hun scanprocessen, waar een andere klant misschien meer hulp nodig heeft bij het finetunen van hun design- of productieproces.”

“Dat combineren we met een supportfunctie vanop afstand. Het fijne is dat ik mijn eigen agenda helemaal kan indelen. 50% van de tijd ben ik thuis of op kantoor, de andere helft van de tijd zit in ergens in België, Nederland of Luxemburg. Elke markt heeft zijn eigenheden en prioriteiten, ik leer er nog elke dag enorm veel uit.

IT’er en structuurfreak

Voordat Adelco zelf bij Intellident aanklopte, had hij al flink wat digitale ervaring achter de rug. “Ik heb 7 jaar in de IT-sector gewerkt. Ik heb er alles over protocollen en processen geleerd wat er maar te leren viel. Van technieker groeide ik door tot quality controller en teamleader. Tot het bedrijf werd verkocht.”

“Daarna kwam ik terecht in de dentale sector en uiteindelijk ook bij ProScan, dat op dat moment volop bezig was met het versterken van hun digitale afdeling. Ik heb mezelf uitgenodigd en stelde een businessplan voor dat ik speciaal voor hen had uitgewerkt. Ik kwam echt op het ideale moment binnen, want niet veel later was Intellident een feit.”

Hoe zou Adelco zijn eerste 2,5 jaar bij Intellident omschrijven? “In het begin was ik nogal een structuurfreak (lacht), maar ik ben nu eenmaal iemand die graag stap per stap te werk gaat. Maar ik vond al snel mijn plaats hier.”

“Vandaag loopt alles heel natuurlijk. Misschien ben ik zelfs iets meer bezig met het tandtechnische verhaal dan met het digitale. Maar dat inspireert me net, zowel op prothetische als op chirurgisch vlak. Je moet beide aspecten goed kunnen begrijpen, zeker als je trainingen en opleidingen moet geven.”

“En eens de klanten helemaal mee zijn in het verhaal en er een heel nieuwe wereld voor hen opengaat, dan is de cirkel voor mij rond. Dan hebben wij als team onze ambities waargemaakt.”

Ontladen op de Chopper

Ook al maakt Adelco elke week zijn kilometers, na de uren kunnen er gerust nog een aantal bij. “Wanneer ik de tijd vind, probeer ik op pad te gaan met mijn custom sized Chopper. Het liefst trek ik er dan een weekendje samen op uit met een paar vrienden.”

Maar het meest vind je Adelco terug in de fitnesszaal. “Ik probeer vier per keer week te gaan sporten. Een goeie mix tussen kracht- en cardio-oefeningen om het hoofd weer helemaal leeg te maken: ideaal. Daarnaast houden mijn 13-jarige zoon en pasgeboren dochter van 3 maanden me volop bezig. En vanaf maandag is het dan opnieuw tijd voor mijn andere grote passie.”