20 april 2021

Zirkonium, het goud van een nieuwe generatie tandprofessionals

Dankzij intense samenwerkingen met meerdere gerenommeerde zirkoniumpartners heb je bij Intellident de keuze uit een divers en hoogwaardig aanbod.

zirkonium

Neemt het aandeel zirkonium almaar toe binnen je workflows voor kroon- en brugwerk? Dankzij intense samenwerkingen met meerdere gerenommeerde zirkoniumpartners heb je bij Intellident de keuze uit een divers en hoogwaardig aanbod. Of het nu de buigsterkte is die primeert of je op zoekt bent naar een hoogesthetische multilayer-afwerking.

Verruim de opties voor je patiënt

Dankzij structurele partnerships met zirkoniumtopmerken zoals Vita, Dentsply en Ivoclar, bieden we je als tandarts en als tandtechnieker meer dan één optie op succes. Bovendien krijg je van onze denticians steeds merkonafhankelijk advies. Enkel de beste oplossing telt en daarvoor gaan we graag een paar stapjes verder dan de rest.

Dat begint bij een precieze inschatting van het indicatiegebied op basis van onze tientallen jaren ervaring, gekoppeld aan een sterke productkennis binnen elk merkgamma. Of je het design van de structuur zelf in handen neemt of aan ons toevertrouwt, we brengen je hoe dan ook op de hoogte van eventuele risico’s van je keuze en begeleiden je naar de geschikte oplossing voor je patiënt. Telkens binnen de vijfjarige breukgarantie op volkeramische systemen.

Lees ook: Titanium abutment met zirkonium kroon vanuit een volledig digitale workflow (case)

Werk sneller, efficiënter én nauwkeuriger

Metalen onderstructuren ruimen steeds vaker de baan voor zirkonium. En dat heeft meerdere goede redenen. Zirkonium leidt namelijk tot een…

  • … Enorme flexibiliteit: extra stevige monolayer (tot 1.200 MPa) vs. hoogesthetische multilayer (650MPa), tot net achter de hoektanden toepasbaar
  • … Hoge tijdswinst: volanatomische kronen in zirkonium, waardoor het opbakken uit de workflow verdwijnt
  • … Minimale invasiviteit: zeer mondmilieuvriendelijk ten opzichte van een kobalt-chroom onderstructuur. Bacteriën penetreren niet langer in het bot dankzij een subtiele aanhechting aan het tandvlees.
  • … Esthetisch topresultaat: hoge translucentiegraad mogelijk, geen grijze verkleuringen in het tandvlees van de patiënt én freesmogelijkheden in een specifieke tandkleur

Lees ook: Volanatomische zirkonium brug op IPD-interfaces (case)

titanium abutment zirkonium kroon Titanium abutment op implantaatniveau, afgewerkt met een volanatomische zirkonium kroon.

Open systemen voor optimale data-uitwisseling

Bij Intellident werken we met volledig open software en scansystemen. 3shape, exocad, Dental Wings… Indien je als labo zelf instaat voor het scannen van de mondsituatie en/of designen van je dentale constructies, kunnen we quasi elke vorm van data inlezen of exporteren.

In-house freeswerk met de modernste software

Bijkomend voordeel voor jou als tandprofessional: al onze zirkoniumfreeswerken gebeuren door onze eigen denticians. On-site, inclusief de gedetailleerde kwaliteitscontrole achteraf. Dit betekent opnieuw een versnelling van je workflow. Danzij de geavanceerde HyperDENT-software gaan deze freeswerken bovendien hand in hand met een minimaal kleurverloop en dus een zeer hoge kleurechtheid.

Samenwerken aan jouw zirkonium case?

Hebben je kunnen overtuigen van de meerwaarde van ons zirkoniumaanbod? Of ben je eerder benieuwd naar onze andere hoogesthetische toepassingen, zoals lithiumdisilicaat? Wij horen graag hoe wij jouw toekomstige cases naar het hoogst mogelijke niveau kunnen helpen tillen. Neem contact op met onze denticians en we komen snel op je bericht terug.