11 mei 2022

Waarom werken met een tussenabutment altijd de zekere keuze is

Veel implantaten staan allesbehalve gunstig in de mond van de patiënt. Bij twijfel over de invoerrichting van het orale behandelingsgebied raden we daarom aan om zo vaak mogelijk met een tussenabutment te werken.

tussenabutment

Minder pijn, minder misfits

Te schuin geplaatste implantaten met een interne verbinding zijn vaak de aanleiding voor niet-passende structuren. Hoe groter de angulatie, hoe moeilijker het wordt om een correct afsluitende fit op het implantaatplatform te verkrijgen. Bovendien verloopt de plaatsing pijnlijker voor de patiënt en gecompliceerder voor de behandelaar.

Net daarom adviseren we om bij brugwerk te kiezen voor een externe verbinding, al dan niet op abutmentniveau. De behandeling is comfortabeler voor de patiënt, daarnaast is de component afschroefbaar en dus eenvoudiger  los te maken ter controle of bij eventuele complicaties op lange termijn.

Gratis pasbalk

Twijfels over de invoerrichting van het behandelingsgebied? Om de geschikte fit te garanderen en onnodige onkosten achteraf te vermijden, zorgen we – indien het werkstuk door onze denticians wordt gemaakt – voor een gratis, ruw gefreesde pasbalk met een mooi gladde connectie.

Hoe kunnen we jou van dienst zijn?

De grote sterkte van Intellident is dat we eender waar kunnen inspringen in jouw dentale traject. Onze sterke designers bouwen voort op een productkennis en database van bijna 20 jaar in de meest uiteenlopende cases. Op deze manier komen we ongetwijfeld tot een unieke oplossing voor jou en je patiënt.

Wij horen graag welke case je voor ons in petto hebt. Contacteer ons en we plannen snel een gesprek in.