25 april 2024

“ISO13485 zet ons op de radar van de grote medische spelers”

Dat al onze processen conform de strikte Medical Device Regulation (MDR) verlopen, wist je wellicht al. Sinds begin dit jaar voegen we dankzij het behalen van het ISO13485-certificaat voor medische hulpmiddelen opnieuw een surplus aan kwaliteit toe aan onze samenwerkingen. Wat dit precies voor jou betekent? We laten dentician Dorella Petrosillo aan het woord. Dat we vandaag ISO13485-proof zijn, is voor een heel groot deel aan haar te danken!

dentale software

“Medische kwaliteit traceerbaar tot in kleinste deeltje van onze keten”

Het ISO9001-kwaliteitscertificaat kende je misschien al. Dit certificaat is een bewijs van kwaliteitsmanagement over alle lagen van de organisatie heen. Het ISO13485-certificaat gaat hierin nog een paar stappen verder.

“Het ISO13485-certificaat voor medische hulpmiddelen is gezien onze sector een minstens even belangrijke waardemeter. De medische wetgeving is het voorbije decennium stelselmatig strenger geworden. In die mate dat zowel opdrachtgevers, leveranciers als klanten medische kwaliteitsgaranties zwart op wit willen zien staan”, legt Dorella uit.

“Hoewel ProScan en Intellident al jaren volgens de strengste medische kwaliteitsnormen werken, vonden we de tijd gekomen om volop voor dit certificaat te gaan. We brachten hiervoor ieder deeltje van ieder proces tot in de kleinste details in beeld. Op vlak van productie en distributie, digitale protocollen, softwarepakketten, noem maar op. Maar evenzeer op vlak van managementorganisatie, aanwervingen van nieuwe collega’s, salesprocedures, enzovoort. Alles wat ook maar een impact kan hebben op de medische kwaliteit van onze producten en diensten.”

“Voor onze klanten betekent dit alleszins een enorme meerwaarde op vlak van kwaliteitsgarantie. We werken zowel met standaardmaterialen als met producten en processen op maat. Doordat we iedere stap in deze processen in kaart brengen, is ook ieder potentieel probleem achteraf traceerbaar. Voor de klant is dit natuurlijk een grote geruststelling. En voor ons een bijkomende motivatie om onze interne kwaliteit op topniveau te houden, ook wat betreft onze eigen interne productontwikkelingen, zoals Bonecare.”

Dentician Dorella: "Met het behalen van het ISO13485-certificaat komen we uitdrukkelijk op de radar te staan van de grotere spelers, zoals de meest gerenommeerde universitaire ziekenhuizen. Dit zal alleen maar leiden tot nog mooiere opdrachten, succescases en fascinerende nieuwe samenwerkingen."

Dedicated kwaliteitsopvolger voor een nog grotere impact

Het was Dorella die haar schouders volop mee onder dit ISO-traject zette, van de eerste interne gesprekken tot en met het succesvol afronden van de externe ISO13485-audit. De komende jaren zal zij aan zet blijven om dit ISO13485-certificaat jaarlijks te bestendigen.

“We doen dit om het vertrouwen van onze (CADCAM-)klanten, leveranciers en andere stakeholders te blijven uitbouwen. Met het behalen van dit certificaat komen we bovendien uitdrukkelijk op de radar te staan van de grotere spelers, zoals de meest gerenommeerde universitaire ziekenhuizen. Dit zal alleen maar leiden tot nog mooiere opdrachten, succescases en fascinerende nieuwe samenwerkingen. We zijn alvast met zijn allen klaar om die stap te zetten.”

Geeft ons ISO13485-certificaat jou het nodige duwtje in de rug?

Was je al even op zoek naar een dentale partner die zowel op vlak van productaanbod en digitale dienstverlening kwaliteit op wereldniveau aanbiedt? Weet dan dat we sinds 2024 nog meer kwaliteitsgaranties dan voorheen kunnen aanbieden.

Kom je graag meer te weten hierover? Wij leiden je met veel plezier doorheen onze kwaliteitsprocessen. Neem contact met ons op en we zetten ons snel rond de tafel.