28 juni 2023

Hybrid Bar Printed: solide alternatief voor de klassieke wraparound

Na de Hybrid Bar Milled lanceert Intellident een variant in geprint titanium die de combinatie mogelijk maakt met een secundaire brug in G-CAM (grafeen). In tegenstelling tot de verkleefde Milled-versie zorgt een blendingproces met PMMA of composiet voor de soliditeit van de structuur. Wij presenteren je de 5 sterkste features van de Intellident Hybrid Bar Printed.

1. Monolitisch geheel

Net zoals de Intellident Hybrid Bar Milled een oplossing biedt voor diverse hybride structuren, vormt de Hybrid Bar Printed een hoogwaardig alternatief voor de klassieke wraparoundstructuur.

In tegenstelling tot bij de klassieke wraparound, waarbij confectietanden op een titanium onderstructuur worden bevestigd, bestaat het brugdeel bij de Hybrid Bar Printed uit een monolitisch gefreesde G-CAM brug. Dit beperkt de kans op chipping of het afbreken van tanden tot een absoluut minimum.

Zowel de Milled- als de Printed-versies bieden bovendien de optie om te werken met gehoekte kanalen en dit in combinatie met meer dan 450 implantaatplatformen.

2. Blendbaar met PMMA of composiet

Waar bij de Hybrid Bar Milled de secundaire brug verkleefd wordt op de onderstructuur, wordt de basale zijde van de Hybrid Bar Printed volledig afgewerkt met kunststof (PMMA) of composiet.

De geprinte bar wordt hierdoor volledig omvat door het omringende materiaal en garandeert zo een maximale soliditeit.

3. Mogelijkheid tot relinen

Net door deze combinatie met kunststof of composiet behoud je als behandelaar de mogelijkheid om bij terugtrekkend tandvlees de ontstane ruimte weer op te vullen.

4. Mechanische hechting

Daar waar het oppervlak dat zich onder de gingiva bevindt in hoogglans wordt afgewerkt, beschikt het bovenliggende gedeelte over een ruwere afwerking. Dit maakt de mechanische hechting van het brugdeel met de omliggende kunststof of composiet mogelijk.

5. Restauraties in de mond

De Intellident Hybrid Bar Printed is exclusief combineerbaar met een secundaire brug in G-CAM grafeen. Dit materiaal maakt herstellingen rechtstreeks in de mond van de patiënt mogelijk.

Altijd op maat van jouw patiënt

Ben je overtuigd van de vele voordelen van de Intellident Hybrid Bar Printed? Download hier alvast de productbrochure (PDF). Of wens je meer te weten over de Milled-variant?

Net omdat iedere patiënt uniek is en iedere mondomgeving een specifieke oplossing vereist, staan onze denticians je graag bij met professioneel advies met het oog op een optimaal resultaat voor jouw toekomstige cases. Contacteer ons voor meer informatie.