27 januari 2022

Grafeen als opvolger van PMMA: exclusief verkrijgbaar bij Intellident

Als dentaal professional ben je zowel bekend met de sterktes als de aandachtspunten van PMMA. Wat als we die laatste nadelen stuk voor stuk konden doen verdwijnen? Bij Intellident hebben we de totaaloplossing in huis: grafeen.

grafeen

Nanotechnologie met superkrachten

Wie vandaag de dag PMMA inzet om de indicatiegebieden van zijn of haar patiënten te behandelen, is zowel bekend met de pluspunten als de minder sterke punten van dit polymeer. Door de specifieke samenstelling is het materiaal eerder zacht en daardoor gevoelig voor slijtage. Door zijn beperkte levensduur is PMMA bovendien enkel tijdelijk inzetbaar.

Grafeen daarentegen combineert een hoge resilieerbaarheid met een hoge slijt- en buigvastheid. Het geheim achter het materiaal is de unieke samenstelling: een nanoversterkt biopolymeer met ingewerkt koolstoofatoomraster. Een extreem dun laagje grafeen zorgt voor de extra verstevigende laag bovenop het polymeer.

Het materiaal absorbeert de kauwkrachten hierdoor maximaal, maar blijft toch licht indrukbaar. Voor de patiënt voelt dit niet alleen natuurlijker en aangenamer aan in de mond, het betreft bovendien een definitieve oplossing. Met andere woorden, geen opvolgbezoekjes of vervangingen meer.

De grote voordelen voor tandartsen?

Grafeen is – los van zijn fysieke topeigenschappen – inzetbaar in tal van indicatiegebieden, zoals implantaten, immediate loadings en definitief kroon- en brugwerk.

Bovendien kan je grafeen blenden met PMMA-materialen en licht uithardende composieten, waardoor je opbouw- of herstelbehandelingen – zoals inslijpen – rechtstreeks in de mond van je patiënt kunt uitvoeren. En ook basale rebaisingen zijn probleemloos toepasbaar met dit materiaal.

Tot slot gooit grafeen ook hoge ogen dankzij het multichroma-effect, dat de natuurlijke uitstraling van de tand maximaal probeert te benaderen.

De grote voordelen voor dentale labo’s?

Als labo kan je bij Intellident terecht voor grafeen in verschillende schijfmaten en kleuren, waardoor je dit materiaal kunt integreren in diverse CADCAM-omgevingen en -processen:

  • A1 – A2 – A3 – A3,5
  • B2
  • C2
  • BL2

Dit materiaal is bovendien beschikbaar in blokmaten met diameter 95 en 98,5 mm en hoogte 14 tot en met 30 mm. Daarnaast kan je het grafeen bijkomend inkleuren met licht uithardende stainmaterialen.

Binnenkort exclusief verkrijgbaar bij Intellident

Zie jij in grafeen een kwalitatieve uitbreiding van je huidige opties voor je patiëntencases en wens je graag meer te weten te komen over dit unieke materiaal? Bij Intellident zijn we exclusief verdeler van grafeen voor dentale toepassingen in de Benelux. Contacteer ons meteen voor meer info over dit product.