17 juni 2024

Dentician Sandro: “Ik hou ervan om de problem solver te zijn”

Een vrij nieuw gezicht bij Intellident, maar wel eentje die ondanks zijn jonge leeftijd al heel wat jaren in de dentale sector op zijn professionele teller heeft staan. Wij stellen je graag voor aan onze kersvers CADCAM-medewerker Sandro, onze rechtstreekse lijn met onze designers en onze klanten, maar bovenal onze menselijke kwaliteitscheck.

“Perfecte mix tussen administratie en klantencontact”

Ben je of word je een van onze klanten? Dan is de kans heel groot dat je binnenkort met Sandro in contact treedt. “Als er ’s morgens een digitale of fysieke case bij ons binnenkomt, is het aan mij om de eerste kwaliteitscheck te doen voordat alles richting design en/of productie gaat. Is de order compleet, klopt de samenstelling?”

“Naast het administratieve deel in mijn job, kom ik ook vaak met klanten in contact. Soms moeten we na feedback vanuit de klant dingen intern herbekijken, soms doe ik nieuwe voorstellen aan de klant vanuit de expertise van onze denticians. Je kan me dus zien als de rechtstreekse communicatielijn tussen ons designteam en de klant. Een problem solver als het ware, daar hou ik het meest van in mijn huidige job.”

Gevormd in de dentale machinetaal

Met een diploma Technische Vormgeving op zak, waarbij de focus op frezen en 3D-printing lag, rolde Sandro al doende in de dentale wereld. “Ik heb eerst 12 jaar gewerkt als CAM-medewerker. Ik hielp dentale designs omzetten in machinetaal en zorgde ervoor dat alle digitale werk in een kwalitatief fysieke vorm werd gegoten.”

“Ik heb de dentale sector van dichtbij leren kennen en merkte al snel hoe fascinerend deze – toch wel – nichewereld is. Maar wat me vooral opviel, waren de vele mogelijkheden die er vandaag bestaan om tandheelkundige patiënten van een gepaste en duurzame oplossing te voorzien.”

“Achteraf bekeken, behoorde een job als tandtechnicus misschien ook wel tot de mogelijkheden, eigenlijk (lacht).”

“We tillen elkaars werk naar een hoger niveau”

Na zijn eerste weken bij Intellident is Sandro alvast van minstens één ding overtuigd. “Na mijn sollicitatie mocht ik vrijblijvend een half dagje komen meedraaien bij Intellident. Meteen werd duidelijk dat hier een losse, fijne, maar toch professionele sfeer hangt met een mooie mix tussen jongere en meer ervaren profielen. Die lage drempel tussen de collega’s zorgt ervoor dat iedereen meteen klaarstaat om elkaars werk naar een hoger niveau te tillen.”

Onderweg met de Harley… of de ambulance

Tot slot blijft Sandro zich ook buiten de werkuren ontfermen over zijn medemens. “Ik ben al zo’n drie jaar vrijwillig ambulancier. Ik volgde hiervoor een opleiding bij PLOT School Dringende Geneeskundige Hulp en probeer dit toch een paar keer per maand te doen.”

Maar van zodra de laatste order is afgewerkt bij Intellident, gaat Sandro’s focus momenteel toch vooral naar de bouw van zijn toekomstige woning. “Daar kruipt natuurlijk enorm veel tijd in. Als ik toch nog tijd vind om te ontspannen, trek ik het liefst met mijn nieuwe motor – een Harley Davidson Sportster – eropuit of draai ik de volumeknop van mijn muziekinstallatie open.”

Leer ook onze andere denticians beter kennen

Samenwerken met Intellident betekent investeren in een professionele, maar ook menselijke aanpak richting de beste dentale oplossing voor jouw patiënten. Meer weten over onze diensten en expertises? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking en bekijk intussen een greep uit onze talrijke cases.