2 februari 2021

Custom made multi-abutment voor gedateerd IMZ-implantaat

Een tandtechnieker belt ons op met een vraag. Of wij, op basis van een OPG, een idee hebben welke implantaten in de mond van de patiënt zitten.

custom made multi-abutment

Case in't kort

  • Hoogtebepaling abutments: Klant
  • Database: Intellident
  • Software: industriële software
  • Productie abutments: Vamac

Een tandtechnieker belt ons op met een vraag. Of wij, op basis van een OPG, een idee hebben welke implantaten in de mond van de patiënt zitten. En of we hem verder kunnen helpen met een lager abutment omdat de kaak van de patiënt ondertussen sterk geresorbeerd is. Een opdracht waar onze decennialange ervaring en verzamelde kennis het verschil maakten.

Het vertrekpunt: IMZ-implantaten met Intra Mobiel Element (IME)

Als tandprofessional heb je wellicht al meermaals patiënten ontmoet met een verouderd implantaatsysteem. Vaak ook met één of meerdere componenten die al een tijdje niet meer op de markt verkrijgbaar zijn.

Hetzelfde gold voor deze tandtechnieker die met een IMZ-implantaat aan de slag moest om een nieuwe steg met prothese te vervaardigen. De verouderde IME-abutments moesten, omwille van de sterk geresorbeerde kaak, plaatsmaken voor een lager alternatief.

Van identificatie tot custom made productie

Dankzij onze dagelijks groeiende database van dentale componenten en de getrainde ogen van onze denticians, konden we meteen de IMZ-implantaten met Intra Mobiel Element identificeren. Meteen ook het vertrekpunt voor de rest van de workflow:

  1. We adviseerden de tandprofessional om de IME-abutments te vervangen door multi-abutments, de geldende industriestandaard
  2. Op basis van de parameters van het oude abutment startten onze denticians met het ontwerp van het multi-abutment
  3. Na akkoord lieten we de abutments produceren en stuurden we het resultaat op naar de klant
  4. Na het plaatsen van de abutments kon de klant op een algemeen gekend platform verder werken en een nieuwe steg realiseren

Onze meerwaarde voor de klant?

De kleinste dentale component herkennen op basis van niet meer dan een röntgenfoto? Dankzij een database van bijna 20 jaar oud, die we dagelijks updaten, en de expertise van onze denticians kunnen we oplossingen bieden voor de meest specifieke cases. Zelfs al komen er componenten bij kijken die vandaag niet meer bestaan.

Net doordat we iedere component custom made kunnen ontwerpen en produceren, beperken we de investeringskosten aanzienlijk voor jouw patiënt. Bovendien stemmen we ieder ontwerp precies af op het door jouw gebruikte instrumentarium, zodat we ook de behandeling zelf vereenvoudigen.

Werk je bijvoorbeeld het liefst met een bolattachment, maar laat het huidige implantaatsysteem dit niet toe? Wij passen de connecties op het bestaande implantaat aan volgens de wensen van jou en je patiënt.

Intellident = 100% garantie

Zoek je nog een reden om met ons samen te werken? Hier is er eentje: onze denticians staan volledig garant voor ieder afgeleverd eindresultaat. Als klant ben je dus altijd zeker van een oplossing van de allerhoogste kwaliteit. Bovendien kan je de status van jouw case tot in de details opvolgen via MyIntellident, ons digitaal klantenplatform.

Heb je nog vragen of wens je een afspraak te maken? Contacteer ons via onze webchat of mail ons via het contactformulier.