17 oktober 2023

J5 DentaJet: Intellident trekt kunststof 3D-printen volledig in-house

Voor het merendeel van de dentale printopdrachten die we bij Intellident binnenkrijgen, werkten we tot nog toe samen met gespecialiseerde externe partners. Vanaf dit najaar komt daar verandering in. Met de aankoop van de ongelofelijk veelzijdige J5 DentaJet 3D-printer vervolledigen we dit dentale proces voortaan bij ons, in eigen huis. En dat levert je als behandelaar een resem aan voordelen op.

Van DLP…

Heel wat 3D-printers die gebruikt worden voor dentale doeleinden zijn gebaseerd op de Digital Light Processing-techniek. Een lichtbron hardt het 3D-ontwerp laag per laag uit in resin om zo tot een finaal eindproduct te komen.

Helaas kunnen bij deze techniek heel wat factoren de kwaliteit van het printmodel op een negatieve manier beïnvloeden. Denk aan een onnauwkeurige kalibratie van de lichtbron, een niet-homogene samenstelling en/of temperatuur van de gebruikte printvloeistoffen, de extra supportpins ter ondersteuning van de structuur bij het printen, de bijkomende nabehandelingen (reinigen of uitharden van het model)…

… naar polyjet

De J5 DentaJet 3D-printer maakt gebruik van de innovatieve polyjettechnologie. Dit bewezen en volledig gesloten systeem maakt het mogelijk om tot in vijf verschillende materialen te printen op één enkele printplaat.

De printer kan bovendien perfect zelfstandig grote printhoeveelheden tegelijkertijd aan. Het resultaat is een veel snellere en efficiëntere workflow.

Veelzijdigheid op alle niveaus

Naast het simultaan printen in meerdere materialen, blinkt de J5 DentaJet-printer ook op andere vlakken uit in veelzijdigheid:

  • Breed toepassingsgebied: (implantaat)modellen, chirurgische guides, soft tissue, try-ins, diagnostische modellen voor complexe chirurgische ingrepen…
  • Zowel kleinere als grotere formaten mogelijk
  • Manipuleerbare hardheid: van rigide opake modellen over zachte tandvleesmaskers tot biocompatibele transparante guides
  • Hyperrealistische structuren en kleuren
  • Geen nabehandeling meer nodig na het uitharden, volledig conform de medische wetgeving

Intellident zet de stap naar het printen van de toekomst

Bij Intellident hebben we bewust de keuze gemaakt om te investeren in de aankoop van deze innovatieve 3D-printer. Op deze manier zijn we op ieder moment klaar om in te spelen op de snel veranderende dentale wereld.

Vanaf het najaar van 2023 staan we klaar om een constant kwalitatieve hoogwaardige oplossing te bieden voor de meest uiteenlopende en specialistische printcasussen. Ongeacht op welk punt in de workflow je ons wenst in te schakelen.

Bekijk hier de volledige productbrochure van de J5 DentaJet 3D-printer

Welke casus heb jij voor ons in petto?

Ben je als tandarts of laborant op zoek naar een dentale partner die naast het designproces ook het 3D-printen van jouw casussen – hoe complex ook – mee in handen neemt? Bezorg ons jouw casus en we steken snel de koppen samen.