20 maart 2023

IPD Modelpro: merkoverschrijdende software voor 3D-modellen

IPD Modelpro is een nieuwe gratis, open software die de verbinding maakt met de grootste merken in de markt. Met de lancering van Modelpro wordt het in de toekomst eenvoudiger en kostenefficiënter om behandelingen met IPD-componenten uit te voeren. Ontdek er alles over in deze blog.

ipd modelpro

Vermijd onnodige investeringen in scan abutments

Met de toenemende digitalisering binnen de dentale sector gaat ook een almaar grotere diversiteit aan data en componenten gepaard. Op vlak van intra-oraal scannen is het zelfs zo dat bijna iedere digitale speler over zijn eigen scan flags beschikt. Bijgevolg hang je als professional vast aan de producten van het desbetreffende bedrijf.

IPD maakt hier komaf mee. Dankzij de ontwikkeling van de 3D-software Modelpro wordt het mogelijk om jouw digitale case op te bouwen op basis van de meest voorkomende merken van scan flags in de markt.

Op deze manier is het niet meer nodig om telkens opnieuw te investeren in nieuwe scan abutments. Op naar een snellere en kostenefficiëntere digitale workflow! Bovendien is de software volledig gratis te gebruiken in combinatie met de IPD-databibliotheek en -componenten.

Lees ook: IPD heeft een doel: universeel wordt nog universeler

ipd modelpro Dankzij de ontwikkeling van de 3D-software Modelpro wordt het mogelijk om jouw digitale case op te bouwen op basis van de meest voorkomende merken van scan flags in de markt.

Repetitiviteit en kwaliteitsgarantie

Met de ontwikkeling van IPD Modelpro zet deze mondiale speler een nieuwe stap richting een universeel digitaal aanbod.

Bovendien maakt de software het mogelijk om zowel implantaatmodellen als uitneembare stompen op een accuratere manier te ontwerpen. Hiermee komt de Modelpro tegemoet aan twee van de meest complexe uitdagingen op vlak van dentale 3D-modellen.

Als tandprofessional win je hiermee aan zekerheid, kwaliteit en repetitiviteit binnen jouw 3D additive manufacturing-processen.

Complete software met extra tools (Windows + MacOS)

Met IPD Modelpro heb je straks niet alleen een gratis en compleet 3D-ontwerpprogramma tot jouw beschikking. De eerste versie van deze gloednieuwe software herbergt ook een resem extra tools:

  • Automatic curves import vanuit CAD
  • Mesh editing
  • Scan abutment alignment
  • Detachable dies
  • Stump Die 3D
  • 3D Articulator
  • 3D Analogue
  • False Gingiva
  • Scan Abutment Replace

Deze software is bovendien cloud based en zal beschikbaar zijn op Windows én MacOS-platformen: een unicum in de dentale markt. Zonder aankoopkosten en onderhoudskosten, mét een onbeperkt aantal automatische updates.

Vanaf nu beschikbaar: vraag ons om advies

Klaar om maximaal te profiteren van deze open software? En wens je graag meer advies te krijgen over de voordelen en het gebruik van deze software binnen jouw dagelijkse workflows? Onze denticians staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Contacteer ons voor meer info of voor een afspraak en we komen snel terug met een voorstel.