22 juni 2021

Elos Accurate Hybrid Base: nieuwkomers in het Engaging- en Non-Engaging-gamma

Het Elos Accurate Hybrid Base-gamma breidt uit met een bijkomende chimney height voor de engaging en een cilindrisch ontwerp voor de non-engaging interfaces.

elos accurate hybrid base

Het Elos Accurate Hybrid Base-gamma breidt fors uit. Met de toevoeging van een bijkomende chimney height voor de engaging en een cilindrisch ontwerp voor de non-engaging interfaces krijg je als behandelaar nog meer grip op het eindresultaat.

Succesformule nog wat scherper gesteld

Met de Hybrid Base creëerde het Zweedse Elos Accurate een hoogwaardige titanium interface die een oplossing biedt voor de meeste dagdagelijkse uitdagingen in de praktijk. Dit zowel bij het plaatsen van unieke prothetische implantaten als bij het toepassen van de bekendste implantaatsystemen in de markt.

Recent werd hun reeds uitgebreide gamma nog wat breder. Zowel de engaging als de non-engaging interfaces kregen er broertjes en zusjes bij:

  • Hybrid Base Engaging: twee verschillende chimney heights voor elke interface binnen het assortiment met als doel een nog vlottere digitale workflow. Dankzij het BaseLockTM antirotatie-concept blijft de interface perfect roerloos op zijn plaats zitten.
  • Hybrid Base Non-engaging: naast de conische Hybrid Base bracht Elos Accurate ook een cilindrische variant op de markt. In beide uitvoeringen zorgt de GuideGripTM Technology voor een extra sterke grip op de component. Het design is bovendien geoptimaliseerd met het oog op een eenvoudige pasbeurt door de patiënt.
elos accurate hybrid base Zowel de engaging als de non-engaging interfaces van Elos Accurate kregen er broertjes en zusjes bij.

De grote sterktes van de Elos Accurate Hybrid Base

Als interface tussen het dentaal implantaat of abutment en de zirkonium suprastructuur vormt de Hybrid Base een hoogst secure koppeling. Bovendien verloopt de plaatsing zeer eenvoudig dankzij de uitgebreide set biocompatibele prothetische schroeven in titanium, die je moeiteloos tot in een hoek van 28° aanbrengt.

Afhankelijk van het type case heb je de keuze tussen een engaging of non-engaging Hybrid Base. De engaging variant is ontworpen voor geschroefd of gecementeerd kroonwerk, maar ook voor gecementeerd brugwerk voor tijdelijk of permanent gebruik. De non-engaging interface blinkt dan weer vooral uit bij het realiseren van geschroefde prothetische brug- of baarconstructies.

De belangrijkste voordelen van Elos Accurate Hybride Base nog eens op een rijtje:

  • Complete en vereenvoudigde digitale workflow
  • Compatibel met alle grote implantaatsystemen
  • Gratis en open database
  • Plaatsingshoek tot 28° afhankelijk van het implantaatsysteem
  • Zowel voor intra-orale (3D) als traditionele impressies
  • Zowel voor in-house als externe productie
  • Geregistreerde moderne technologieën (GuideGripTM, BaseLockTM)
  • Ontworpen en getest volgens internationale dentale standaarden (hypergedetailleerde metingen en kalibraties van de componenten, bench testing, fatigue testing…)
elos accurate hybrid base Als interface tussen het dentaal implantaat of abutment en de zirkonium suprastructuur vormt de Hybrid Base een hoogst secure koppeling.

Hoe kunnen we jouw digitale flow nog beter maken?

Sinds 2017 is onze partner ProScan officieel verdeler van Elos Accurate producten. Hun flexibele componenten en grote compatibiliteit met andere implantaatsystemen zorgen ervoor dat je als tandprofessional altijd een product op maat en van hoge kwaliteit in handen krijgt.

Wil je meer weten over de nieuwkomers binnen het Hybrid Case-gamma of wens je meer info over de verschillende producten van Elos Accurate? Neem contact op met onze denticians voor een afspraak of voor een live demonstratie.