2 september 2024

Case in ’t kort: titanium dubbelstructuur met frictie

Ontdek onze nieuwste case in de kijker: een titanium dubbelstructuur met frictie, voorzien van extra attachments en tertiair brugdeel.

De workflow en materialen

Materialen

  • Attachments: Docklocs Bar-attachment van Medealis
  • Brugdeel: G-Cam van Graphenano Dental

Workflow

  • Scanningmodel: Shining 3D
  • Design titanium dubbelstructuur (primair + secundair): Autodesk
  • Omrekenen implantaatposities: Exocad
  • Design tertiair brugdeel: Exocad

Feilloze samenwerking tussen 3 partijen

De klant in kwestie legde zijn vertrouwen in de expertise van Intellident. In overleg kozen we voor een dubbelstructuur. Deze constructie, met een primair en secundair deel in titanium, biedt de combinatie van een frictiefit en – in dit geval – Docklocs Bar-attachments van Medealis.

Als extra feature ontwikkelden we een tertiair brugdeel uit G-Cam-blanks van Graphenano Dental. Een tandtechnisch laboratorium zal dit deel op zijn beurt verkleven op het secundaire titanium deel.

In deze brug is ruimte voorzien om de housing met bijhorende matrix voor de Docklocs-attachments in te werken en zodoende extra retentie te garanderen voor het prothetisch brugdeel. De klant zelf zal tot slot de gereduceerde brug afwerken met composiet, wat resulteert in een uitneembaar, duurzaam en hoogstaand esthetisch werkstuk.

Welke case heb jij voor ons in petto?

De grote sterkte van Intellident is dat we eender waar kunnen inspringen in jouw dentale traject. Onze sterke designers bouwen voort op een productkennis en database van bijna 20 jaar in de meest uiteenlopende cases. Op deze manier komen we ongetwijfeld tot een unieke oplossing voor jou en je patiënt.

Wij horen graag welke case je voor ons in petto hebt. Contacteer ons en we plannen snel een gesprek in.